måndag 27 maj 2013

Jag beställde nya kompisar av universum...

...och detta är vad jag fick:


Nej, Björn och Jakob, jag bara skojade. Inte kan man beställa saker av universum heller! Men jag måste ändå säga att jag gav mig ut i föreningslivet med förhoppningen att träffa nya människor som tänker lite som jag och som gillar att diskutera och vill vara aktiva och göra saker, och det var också vad som hände. Jag har träffat en massa intressanta och roliga människor på sista tiden genom Vänsterpartiet och Humanisterna. Det som är speciellt med Jakob (tv) och Björn (th) är att jag stött ihop med dem i båda sammanhangen. Vi är inte så himla många som träffas i Humanisterna, ett tiotal, och det var rätt förvånande att fyra av oss även deltog i Vänsterpartiets första maj-tåg. (Även Björns fru Anna som jag inte har på bild här var med.)

Så i onsdags var jag på möte med Humanisterna där jag träffade både Jakob och Björn, sen träffade jag Jakob på bokcirkel på söndagen och Björn i kväll på en cafékväll med Rossanna Dinamarca ordnad av Vänsterns pedagogiska nätverk. (Dit Jakob även tänkt komma.) Det var ju lite lustigt. (Trogna läsare kanske minns min chock och förvåning när jag efter att typ inte gått utanför dörren på åtta år bestämmer mig att göra två saker och Jakob dyker upp på båda. Fast då hette han inte Jakob utan "en ung man".) Jag är glad att jag haft sådan tur att jag gillar dem, tänk om det hade varit ett par asdryga typer som bara dykt upp överallt, då hade jag ju fått lägga ner hela projektet med att komma ut i verkligheten.

Nu slår det mig att det kanske är jag som är den asdryga typen som dyker upp överallt, ni vet den där tanten som alltid är med i alla föreningar och alltid är där och maler på om något tråkigt och inte har något liv. Men det skiter jag i i så fall, det är ju deras problem. Jag är i alla fall glad och nöjd. Fast blöt.


Det regnade när jag cyklade till mötet, och
när jag cyklade från mötet. Men det är ok,
hade ju Kebabpizza Slivoviza i lurarna.

4 kommentarer:

 1. Känns helt OK att stöta ihop med dig lite här och var Anna! Som nästa steg väntar jag att hitta dig i nybörjargruppen på karateklubben!
  Sussa sött!
  /Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, vem vet. Det kanske är lika kul som boxning.
   Detsamma!

   Radera
 2. Karate! Det kanske vore nåt för mig, en svag liten pappersvändare. Är det tungt? Måste man vara vig?! /j.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi gör't. Då kan ju du bli stark och jag kan bli schmal. Han kanske har nåt tillfälle den 28:e juli eller så! (OBS, skämt, jag har inte tid.)

   Radera