fredag 18 januari 2013

Äcklig psykiatriker

Känner ni för att ha ångest och magknip på söndag klockan 15.03 så rekommenderar jag er att slå på P1. Ni kommer då att få höra den psykiatriker som fått i uppgift att vårda flickan som blev våldtagen av Göran Lindberg och bland mycket annat tvingad att slicka hans anus. Han tycker inte att det är rimligt att hon ska ha en kvinnlig terapeut. Om hon "sköter sig" och inte skadar sig själv under sex månader kanske hon kan få det. Snacka om moment 22.  Han tycker inte heller att den grova våldtäkten var så farlig och att hon faktiskt hade "horat" innan detta. Han sa vidare att ingen inom vården längre tror på att bearbeta trauman, utan att hon ska gå vidare, och en massa andra obehagliga saker.

För övrigt tycker jag att P1 har haft den bästa journalistiken på sista tiden, och efter det här reportaget, Den fastbundna flickan 1 och 2, tycker jag att Svt och Janne Josefsson kan skämmas i jämförelse.

5 kommentarer:

 1. Vilket jävla kräk till psykiater. Nej, jag kommer nog inte att stå ut med att lyssna på eländet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnar nog inte heller, det räckte med klippet som de sände idag.

   Radera
 2. Det är just det som är våran skyldighet ' att lyssna' hur än vidrigt det är ,den här berättelsen om Nora pågår säkert fortfarande i vårat så slags ' trygga samhälle'

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har absolut rätt! Fast när det gäller mig och Erik så gäller det att begränsa lyssnandet för att orka, vi vet redan hur det är. Fast jag lyssnade ändå... Och chattade med reportern efteråt. Inlägget var för övrigt tänkt att få folk att lyssna på programmet om de är som jag och inte kan låt bli att lyssna på just det som man mår dåligt av för att man vill ha koll på just de sakerna.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera