söndag 27 maj 2018

Lugnets år

De senaste åren har jag i stället för nyårslöften, som jag i och för sig knappt någonsin haft, bestämt ett tema för året. Jag tycker att det har varit riktigt bra för att fokusera på vad som är viktigt och för att ta en titt på hur mitt liv ser ut just nu. På sista tiden har jag märkt att min stressnivå smugit sig upp så jag bestämde mig för att detta ska vara Lugnets år. Bara det faktum att jag glömde bort att ge ett tema till året när det började tyder på att jag tappat fokus och blivit för stressad.

Den första åtgärden var att avsluta relationen som jag varit i det senaste året. Relationer vill jag inte gå in på här eftersom det ju per definition är andra människor inblandade. Men jag kan säga så mycket som att det var stressen som fick mig att fatta beslutet, jag insåg att hur mycket jag än ville och försökte kunde jag inte slappna av i relationen och det gick ut över mitt övriga liv också.

Vad jag mer ska göra är de vanliga sakerna som att träna och gå på yoga, prioritera att vara ensam och sen tänkte jag att det nog är bra att skriva.  Jag börjar med att skriva här, då jag märkt att det är det forum som jag har lättast att skriva i. Jag berättar det inte för någon eftersom att syftet endast är terapeutiskt. Ändå känns det inte meningsfullt att bara skriva i ett worddokument för mig själv, kanske är det ett långsiktigt mål?

Jag kollade på besöksstatistiken på mina gamla inlägg, och två som sticker ut med ett par tusen visningar i stället för några tiotal handlar om Legokal*s  och Existentiell *ngest. (Asterisk för att inte attrahera sökresultat). Så vill jag fortsätta att ligga lågt och vara anonym ska jag visst undvika att skriva om lifestyle och psykisk ohälsa. Det är ok eftersom inget av detta egentligen är på tapeten i mitt liv. Det blir nog mer som dagboksanteckningar med lätta reflektioner.

Nu ska jag ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar när jag är själv: cykla till Liedl. Det är sant, jag älskar att cykla och att vardagshandla. Kan även kombineras med en annan favoritsysselsättning: Podd. Det blir Inte rasist, men... -podden.


4 kommentarer:

 1. Jag har saknat din blogg i över ett och ett halvt år.... Hoppas du fortsätter nu. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt.... över två och ett havt ska det stå!

   Radera
 2. Nejmen tack Erik, vad kul! Jag har inga speciella planer, men jag fortsätter nog ett tag.

  SvaraRadera