lördag 1 februari 2014

Bästa torsdagen

Jag jobbar ju 70 procent i år eftersom det är mitt första år tillbaka på jobbet efter sjukdomen. Jag var helt slut och orolig för hur det skulle gå att jobba, jag hade tänkt mig 50 procent men pga nya jobbet blev det 70. Det visade sig gå jättebra, lediga torsdagar och korta fredagar räcker bra för att jag ska hinna hämta tillbaka mina krafter. 

Vad gör jag då på torsdagarna? Det är olika förstås. Dels går jag till en psykolog, var tredje vecka ungefär. Psykolog är väl att ta i egentligen, som tur är lider jag inte av någon depression eller annan psykisk ohälsa, utan har klarat mig rätt bra igenom de senaste årens prövningar. Men jag gillar honom och det är inte så lätt att hitta någon som man funkar med. Det handlar väldigt lite om sjukdomen och mer om sånt som fått stå tillbaka under de senaste åren och jag tycker att jag gör framsteg. 

Vissa torsdagar sitter jag hemma och låter tankarna komma ifatt. Ofta kommer jag på saker jag glömt att göra, ibland sånt jag glömt att jag vill göra. Ibland jobbar jag, ibland gör jag ärenden och städar. Klockan ett hämtar jag barnen, och vi brukar åka och göra något extra kul. 

Den bästa torsdagen hittills var den som var i veckan. Egentligen hände väl inget särskilt, men det var en dag då jag kände att livsandarna strömmade inåt. Jag skulle åka till Avesta och hämta några överblivna papprör på Fors kartongfabrik. Dessa ska eleverna sedan tillverka trummor av. För att såga av rören i lämplig längd ville jobbarna ha en tårta, så jag började dagen med att åka till konditoriet i Skultuna. Där hade de stängt, men de släppte in mig bakvägen och sålde sin enda tårta till mig. Sen bjöd de på en kopp te medan de gjorde en lunchmacka till mig. Ni fattar ju hur mysigt det är att sitta på morgonen och dricka gratis te i konditoridofterna medan någon brer en macka till en. 

Själva bilturen var väldigt avslappnande, jag råkade hitta en radiokanal som spelade en hel skiva med en operatenor och ett piano. Så jag lyssnade på den och kände mig som en kung som vanligt när jag kör bil. Kartongarbetaren ringde och undrade om det gick bra att hitta, och det gjorde det så klart med Google maps. 

Det var spännande att köra in i en fabrik, och två jobbare hjälpte mig att lasta in de perfekt uppsågade rören. 36 små och sex stora. Sen åkte jag förbi Sabina och lämnade av de 20 rör som hon skulle ha i utbyte mot tårtpengar. 


Jag kände mig så glad och nöjd när jag åkte för att hämta barnen. Troligtvis pga att jag bara träffat glada och snälla människor som hjälpt mig och samarbetat med mig. Samt att bilkörning plus klassisk musik är det mest avslappnande som finns för mig som inte pallar att slappna av helt. 

Jag hann med lunch i tv-soffan under ett täcke innan jag hämtade barnen och träffade Alex för skridskoåkning på ABB arena. 

En perfekt dag i all enkelhet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar