söndag 24 mars 2013

Rex har blivit firad!

Har just vaknat på soffan efter en liten lur. Man blir trött av att fira Rex i tre dagar, men kul och mysigt har det varit. Här får ni se lite bilder, det roligaste är tyvärr inte med för då fotade jag inte. Först var det själva födelsedagen då vi sjöng på morgonen.

Spelet Alias från föräldrarna och lego från syskonen

Sen på lördagen var det fika för släkten.

OMG, jag är åtta år!

Är det någon som vet hur man får marsipanlocket snyggt nedtill?
Nåja, i England har man band runt tårtorna.

Minimufins som alltid.

Det mest frugala fikabord jag bjudit på länge.
Men gästerna var nöjda. Druvor och physalis i skålen,
och köpekakor bakom blomman.
Och idag var det kalas med cirkustema. Jag var osäker på hur det skulle gå eftersom planen var att de själva skulle stå för showen. Men det var riktigt kul, så jag berättar lite ifall någon vill ha inspiration till ett kalas med många barn

Det var 27 gäster bjudna (klassen plus syskon) och 20 som kunde komma. De fick ett inbjudningskort med en biljett som man kunde klippa av och ta med. Efteråt såg jag ett tips att man kan perforera papperet med symaskin, det gör jag en annan gång.

Sen färglade jag alla, det tog ett bra tag.
Satt med det när jag besökte Rex på lektion.

När de kom hade vi en skylt så de skulle hitta samt för att bygga lite stämning.Vi började med korv- och glasskiosk. Vi hade bara sådant som man kan hålla i handen så slapp vi duka och ha tallrikar. Sen förklarade jag upplägget, att de skulle träna in nummer och att vi skulle ha föreställning på slutet. 


Liten leopard köar för korv.
Rex öppnade presenterna och sen gick vi hem till oss för att träna. Där fanns också clownen Chrille som gjorde ballongdjur. Vi hade förberett med en fejk-skivstång för världens starkaste, utklädningskläder, bollar och parasoll. Jag hjälpte alla att få ihop något och valde låtar till alla nummer. Jag hade gjort en Spotifylista med bra cirkusmusik innan. Sen tillbaka till bystugan, popcornstrutar i kiosken och föreställning.

Liten clown köar för popcorn och festis.
Jag var cirkusdirektör och presenterade alla. Det blev succé, men om vi inte hade planerat lite i förväg hade det nog blivit för tramsigt. Nu blev det en bra blandning mellan lek och lite mera förberedda nummer. Det var en mimare, mycket clowner, trollkarlar, jonglörer och världens starkaste barn. Avslutningen var att lilla clownen tårtade stora clownen och att stora clownen tappade alla godispåsar i manegen och barnen fick hitta sin påse. Alla gick glada hem och Rex var nöjd.

Rex var trollkarl

2 kommentarer:

  1. Verkar som det blev en intensiv men väldigt lyckad helg! Kul att ni hade det kul och fint sammandag! :)

    SvaraRadera