Jag använder detta recept från Vår kokbok:
1 ägg
1 msk socker
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud tills såsen tjocknat, vispa hela tiden, koka ej. Häll upp och vispa då och då tills den svalnar. Vispa i vaniljsocker.
Jag har dock aldrig väntat tills den svalnat. Och jag gör alltid dubbel sats, det är så torftigt och miserabelt att behöva snåla med vaniljsåsen.
Jag har alltid tyckt att vaniljsåsen är godare än pajen. Minns när jag en gång som bortbjuden upptäckte att det var väldigt lite sås kvar till de andra efter jag hade tagit för mig ungefär den mängd jag brukat när jag är hemma.
SvaraRaderaJa, då vet jag vad jag fått det ifrån!
RaderaTack för receptet!
SvaraRaderaVarsågod! Jag tror nog den ska funka som frukost också, med Start.
Radera