tisdag 31 december 2013

Nyårsafton

Jag gillar egentligen inte nyår eftersom det blir så tydligt var man befinner sig i den sociala hierarkin och det är inte så kul för oss som inte sitter i toppen och glassar med vårt coola gäng. I stället jobbar jag på att det ska bli en mysig familjekväll. (OBS, detta betyder inte att det är förbjudet att bjuda hem oss.) 

Förra året gick det åt helvete, jag minns det hela som väldigt tragiskt. Men i år gick det så bra som man kunde önska sig. Vi började med att grilla vår lunch på Vetterstorp. De har en ny lekplats med sagotema som är jättefin. 
Sen gjorde vi brylépudding, vår favoritefterrätt. Jag och barnen badade och gjorde oss vackra...


Medan pappa Chrille fixade femrätters middag. Det var hummer......kammusslor med sparris, räkcocktail med mango och lax med diverse tillbehör. Vi pratade om vad vi ville lämna kvar i 2013 (bråket) och vad vi ville ta med till 2014 (snällheten). Sen ville Rex ha familjeråd som familjen Hedenhös, så vi röstade om vad vi skulle äta på fredag. 1 röstade för surströmming, 2 för tacos, 1 soffliggare och 1 för peruk). Som tur var för mig och Rex så fanns det en vettig människa till i familjen. 


Peruk!!!


Sen gick vi ut och sköt raketer, ingen av barnen är rädd längre och man slapp ju frysa så det var kul. 


Sen tog vi brylén med bubblande dryck framför grevinnan och betjänten. Barnen skrattade, det var första gången för dem, och vi vuxna tyckte det var kul att se den efter 20 år eller hur länge sen det nu var man såg den. Troligtvis ännu längre eftersom det var första gången jag fattade skämtet på slutet när betjänten säger "same procedure as every year" och med en blinkning ledsagar grevinnan till sängkammaren.

Sen var det cirkus som var mycket uppskattad och stor besvikelse när kvällen sedan var slut. Jag fick hota dem lite med att de inte skulle få åka till badhuset om de inte snällt gick och lade sig för att inte kvällen skulle sluta med bråk. (David Eberhard skulle vara stolt över mig.) Och nu är klockan tio och jag sitter och bloggar på telefonen medan jag väntar på att det tredje och sista barnet ska somna. Det är alltid Alice. 

Gott nytt år!4 kommentarer:

 1. Gott Nytt År till roliga och vackra familjen Lundin!

  SvaraRadera
 2. Och gott nytt år till dig, okända välgångsönskare!

  SvaraRadera
 3. Så - det är inte bara vi som tillbringar nyår med "bara" familjen. Trodde nästan vi var ensamma om att inte bli bortbjudna av någon...
  Men precis som ni så hade vi det trevligt i varandras sällskap. God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 4. Ett otyg det där att alla ska ha fest på samma dag och att det ska gå ihop. Som nån sorts prom-datande. God forts.

  SvaraRadera